Topsport in Corona-tijd

Ik train ondertussen bijna 4 maanden mee met de talentengroep van de rolstoeltennisjeugd van de KNLTB. Begin september ben ik begonnen met trainingen op de donderdag middag na school en elke zaterdag van half 9 tot 15 uur. Mijn rooster op school is zo aangepast dat ik op de donderdag om 15 uur in Amstelveen kan staan op de tennisbaan en vanaf volgende week ga ik ook op de maandag meetrainen. Maar door Corona is de situatie steeds anders.

Soms mogen we wel trainen en soms lukt het niet. Gelukkig mag ik dan bij mijn tennisvereniging Dash’35 extra trainingen volgen. Ik speel daar met lopende spelers. Soms mogen zij ook ervaren hoe het is om in de rolstoel te tennissen, dan krijg ik altijd weer meer bewondering voor mijn spel. Maar om voldoende trainingsuren te maken train ik ook zelf. Bij ons in de buurt ligt een schoolplein waar ik tegen de muur kan tennissen en waar een basketbal net hangt. Maar ik doe ook aan krachttrainen samen met mijn broer Kars.

Het is wel heel erg jammer dat er geen wedstrijden gespeeld kunnen worden door Corona. Gelukkig is het de KNLTB gelukt om van 8 t/m 12 december de NK Indoor Rolstoeltennis Kampioenschappen te organiseren. Ik heb de jongens enkelspel gespeeld en de jeugd dubbel samen met Xavier Donker.

Vooral het dubbelspel vond ik erg spannend omdat ik hier nog nooit wedstrijden in heb gespeeld. Het was een mooi toernooi voor mij al heb ik geen wedstrijd gewonnen. Wel is het gelukt om meer weerstand te bieden en kon ik laten zien wat ik ondertussen geleerd heb. Verschillende spelers moesten helaas uitvallen met blessures. Ik ben 3e bij het jongens enkelspel geworden en samen met Xavier zijn we 2e geworden bij de jeugd dubbel. Nu maar hopen dat we beter leren hoe we met Corona om moeten gaan en het weer mogelijk wordt om nationaal en internationaal meer wedstrijden te gaan spelen.