Ivar

Ik ben een jongen van 17 jaar. Sinds ongeveer 2017, toen ik 10 jaar was, heb ik last van spierkrampen in mijn benen na fysieke inspanning en ook bleek er krachtsverlies te zijn. Ook in mijn armen en ademhalingsspieren treden de krampen soms op. Ik was een jongen die altijd buiten aan het voetballen was met vrienden en ik trainde 2 keer in de week enthousiast bij de atletiek vereniging. Vooral de wat langere afstanden lopen vond ik geweldig. Maar langzaam werd dat allemaal steeds moeilijker tot het niet meer ging. Ook fietsen lukte niet meer waardoor ik erg afhankelijk werd, dit was een zware periode. Ik heb verschillende trainingen en therapie├źn gevolgd maar dit had geen herstel tot gevolg.

Ik kreeg een rolstoel met handbike wat mij wel mijn zelfstandigheid teruggaf maar ik werd pas weer vrolijk toen mijn moeder mij liet kennismaken met rolstoelbasketbal en rolstoeltennis. Want sporten is voor mij alles. Ik kan er mijn energie in kwijt, het geeft me een goed gevoel als ik beter wordt, het spel vind ik heel leuk, ik ontmoet er leuke mensen en het helpt me om mijn schoolwerk beter te doen.

Foto: Nick Verhaeghe

Voor elk mens geldt en voor elke topsporter nog meer dat het belangrijk is om goed voor zijn of haar lichaam te zorgen. Voor mij geldt dat nog meer. Inspanning en ontspanning moet ik heel goed in balans houden omdat mijn lichaam anders meer spierkrampen en pijn geeft. Ik heb geleerd dat wanneer ik wel goed naar mijn lichaam luister, ik op top niveau kan rolstoelbasketballen en vooral ook kan rolstoltennissen. Dat laatste is op dit moment wel echt mijn passie.

Ik tennis bij Dash’35 in Dordrecht en sinds seizoen 2020-2021 heb ik 3 jaar mogen trainen in de talentengroep van de KNLTB. Nu train ik bij de senioren van de KNLTB wanneer daar ruimte voor is. Op de zaterdagen ben ik nog wel steeds te vinden op het NTC (nationaal tennis centrum) bij de talentengroep want ik loop daar dit seizoen (2023 – 2024) stage. Op de ITF wereldranglijst bij het rolstoeltennis voor de jongens sta ik op dit moment op de 3e plek. In de zomer van 2022 speelde ik op het eerste US Open rolstoeltennis toernooi voor junioren waar ik in de dubbels de finale bereikte. Ook in 2023 heb ik op de US Open gespeeld maar trof ik direct in de eerste ronde de winnaar van het toernooi. Ik lag er dus direct uit maar heb wel fantastisch spel kunnen laten zien.

2024 is geweldig begonnen want ik heb al 3 toernooien gewonnen en nog eens 2 keer in de finale op ITF junioren toernooien gespeeld. Op 28 januari werd ik wereldkampioen bij de junioren door het Masters toernooi in Tarbes te winnen.

DROOM

Natuurlijk droom ik er wel eens van om de beste rolstoeltennisser van de wereld te zijn. Heel erg graag zou ik een keer een Grand Slam toernooi willen winnen en zou ik olympisch kampioen willen worden. Maar door wat ik mee maak, droom ik liever van de kleine stappen die ik elke keer zet om beter te worden.

Ik hoop nog meer mooie internationale toernooien te mogen spelen met goed resultaat en daarmee hoop ik een voorbeeld voor andere mensen te kunnen zijn. Ik vertel over wat je kan bereiken ook wanneer er veel tegenzit, binnen mijn netwerk en tijdens de clinics die ik geef. Binnen de gemeente Zwijndrecht mag ik ambassadeur van het aangepast sporten zijn. Ik wil bedrijven en verenigingen graag vertellen hoe je mensen met een beperking beter kan laten integreren. En dat kan mooi in de functie van ambassadeur. Nu ik mijn mavo diploma op zak heb, ben ik in september 2022 gestart met de opleiding Sport en Coaching aan het Cruyff College in Roosendaal. Ik hoop in de toekomst al mijn fysieke ervaringen en mijn tenniservaringen te kunnen gebruiken in een mooie baan in de sport. misschien wel in de topsport.

Wil jij onderdeel van mijn droom worden en mij sponsoren kijk dan op de pagina Wil jij mij helpen? of wil je graag contact met mij, vul dan het contact formulier in op de pagina Contact.