Naar Frankrijk

2022 sloot ik af met het NK in Amstelveen. Helaas was er geen junioren toernooi maar door de 2e plaats op het Wildcard toernooi had ik mij geplaatst. En nu in de start van 2023 heb ik in januari van 2023 2 toernooien gespeeld in Frankrijk.

Het eerste toernooi was in Marq en Baroeul. Ik speelde daar samen met Alexander Lanterman, maar we hadden geen goede loting en moesten direct tegen de nummer 1 geplaats. We hebben erg goed gespeeld maar het lukte net niet om die te winnen. De singel ging ook erg goed. Ik heb de finale gehaald en werd 2e. De eerste ronde speelde ik tegen Alexander, mijn dubbelpartner. De 2de ronde moest ik tegen een Brit, Ruben Harris. En de finale moest ik tegen Maximiliaan. Ik begon erg goed in de finale en stond 5-2 voor maar het lukte me helaas niet om die set te winnen en het werd uiteindelijk 5-7 voor Maximiliaan. De 2de set begon ik minder en kwam ik al snel 1-3 achter maar ik kwam nog goed terug en stond het 4-4. Daarna lukte het helaas weer niet om die set te winnen en werd het uiteindelijk 5-7 4-6. Het was een erg gezellig toernooi en heb erg genoten.

1 week later ging ik naar de junior masters in Tarbes, dat ligt in het zuiden van Frankrijk. De reis er naartoe was nog een grote klus. We vlogen van Schiphol naar Lyon en van Lyon naar Pau. De tijd tussen het overstappen duurde 5 uur. Ook toen we eenmaal aankwamen in Pau moesten we nog wachten op andere spelers die een uur later aankwam. Toen ook die eindelijk aangekomen waren moesten we nog 45 minuten in de auto zitten om aan te komen bij ons hotel. De totale reistijd was uiteindelijk 10 uur maar we konden beginnen aan het evenement.

We begonnen de volgende dag met een trainingsdag. We reden in een grote bus naar een klein clubje in Tarbes met 2 bannen. 1 binnen baan en 1 buiten baan. Ik vond de eerste dag niet heel leuk omdat het heel koud was zowel buiten als binnen. Ook waren we met 9 spelers op 2 banen wat gewoon te veel is. We mochten die dag ook een kijkje nemen op het grote park waar het toernooi gespeeld werd. Die 2 dagen erna hebben we nog getraind op het kleine clubje het was wel al beter georganiseerd waardoor we met maximaal 3 spelers op 1 veld stonden.

Donderdag begon eindelijk ons toernooi. Ik had een goede singel loting en het lukte me om 2de te worden in de poule nadat ik van de nummer 2 geplaatst had geworden. Ik heb in de poule fase een aantal leuke wedstrijden gespeeld. De wedstrijd tegen de nummer 2 geplaats was de leukste poulewedstrijd. We speelde op centercourt wat erg vet was. Er stonden tribunes en snelheidsmeters die je services meet en er was best veel publiek. Het was ook een erg spannende wedstrijd. Ik moest eerst even inkomen en stond in de 1ste set 0-5 achter. Na die wissel ging ik steeds beter tennissen en kwam ik even terug naar 2-5 maar het lukte niet om verder terug te komen en verloor de set met 2-6. De 2de set begon ik erg goed en kwam ik 4-0 voor te staan. Maar hij liet het er niet bij zitten en kwam terug tot 4-2 maar het was niet genoeg om mij van set winst te houden en ik won de set met 6-2. De laatste set begon ik weer erg goed en kwam weer op voorsprong. Maar door zenuwen en een goed spelende tegenstander kwam hij weer terug tot 4-4. Het was een spannende wedstrijd en erg leuk om te spelen maar ik wist hem te winnen met 2-6 6-2 6-4. En af en toe keek ik eventjes naar de snelheidsmeter met een topsnelheid van 139 km/uur.

Na die wedstrijd kreeg ik ook te horen dat ik door was naar de halve finale en dat ik moest spelen tegen Maximiliaan. Dezelfde dag als die 3 setter moest ik ook nog dubbelen met Charlie Cooper. We hadden niet zo’n gunstige loting en moesten tegen de nummer 1 geplaats. We hadden er zin in en waren er klaar voor. De eerste set ging minder en die verloren we dan ook met 2-6 maar die 2de set waren we on fire. We waren lekker bezig en wonnen de set met 6-1. In de dubbel heb je geen 3de set maar een super tiebreak. We begonnen te spelen en kwamen al snel op achter stand. Maar we kwamen netjes terug tot 4-4. Maar helaas gingen wij meer foutjes maken en gingen zij steeds meer zoals wij spelen, ballen terugbrengen. De eindstand was uiteindelijk 5-10. Na de wedstrijd baalde we er beide flink van en waren we erg gefrustreerd. Maar nu kunnen we er met trots op terug kijken dat we zo goed hebben gespeeld. De laatste dag hebben we vooral veel tennis gekeken en ook veel handtekeningen uitgedeeld.