Examenjaar

Dit schooljaar heb ik de uitdaging om mijn sport te combineren met het doen van mijn mavo examen. Gelukkig helpt mijn school mij om topsport en het behalen van een opleiding te combineren. Want het is wel nodig om mijn rooster wat aan te passen. Ik train namelijk ongeveer 15 uur in de week en dan zijn er nog de competitie wedstrijden en toernooien.

Voor mij is het dus belangrijk dat de lessen op school ook zinvol zijn anders heb ik het gevoel dat ik beter thuis had kunnen studeren. Mijn klasgenoten kijken daar wel eens vreemd tegenaan. Ik vind het ook gezellig om met vrienden bij te kletsen maar dat waarderen de docenten dan weer minder wanneer ik daar de les voor gebruik.

Maar plannen, daar draait het dus om. Gelukkig heb ik de studieplanners van elk vak wat maakt dat ik eigenlijk mijn eigen leer programma kan maken. Het schrijven van mijn belevenissen voor de website schieten er dan wel bij in. Maar ik zal jullie bijpraten over wat ik allemaal heb gedaan sinds de zomervakantie.

Ik begon al direct mijn eerste vrijdag na de vakantie met een vrije dag van school voor een tennistoernooi in Barneveld. Dat heb ik gewonnen in de klasse waar ik was ingeschreven. Maar ik beken onmiddellijk dat ik te laag had ingeschreven. Dat is ook nog wennen wanneer je nog niet veel ervaring in het spelen van toernooien hebt.

Half september speelde ik een jeugd rolstoeltennistoernooi in Knokke. Er waren meer spelers die trainen bij de knltb wat het extra gezellig maakte. Ik werd 4e en daar was ik heel tevreden mee.

Direct na dit toernooi ben ik doorgereisd naar Frankrijk voor weer een jeugd rolstoeltennistoernooi. Voor mij was dit een erg spannend toernooi omdat ik zonder de knltb in mijn eentje op het toernooi was. Ook was ik nog spullen kwijt wat het bij elkaar mentaal zwaar maakte maar daar heb ik veel van geleerd. Ik heb leuke en spannende wedstrijden gespeeld.

De maanden oktober en november waren er om hard te trainen. De tenniscompetitie met het team van lopende spelers hebben we goed afgerond en ook met basketbal gaat het lekker. Ik speel bij Rotterdam Basketbal (RoBa) in het 2e team in de B divisie en daar waar ik kan ook in het 1e team in de eredivisie. Helaas hebben er in de B divisie verschillende teams zich teruggetrokken maar de competitie dagen zijn nog steeds erg gezellig.

20 november speelde ik een internationale ijshockey wedstrijd tegen België. Dat was wel even spannend want ik had nog niet alle regels getraind. Maar gelukkig was iedereen heel vriendelijk en werd ik snel op de hoogte gebracht van de regels. En we wonnen ook nog de wedstrijd.

Half december was er het NK indoor rolstoeltennistoernooi. Helaas was er geen junioren toernooi. Ik kwam uit bij de senioren wat inhield dat ik direct de eerste ronde tegen Michael Scheffers moest spelen. Uiteraard werd ik van het veld gespeeld maar ik heb wel mijn beste spel laten zien en erg genoten van de partij.

De dubbel speelde ik met Marco Eggink. Erg leuk om samen met een ervaren senior speler de baan op te gaan. Maar ook wij moesten het opnemen tegen Michael Scheffers en Tom Egberink en werden van de baan gemept. Helaas heb ik niet mijn beste spel kunnen laten zien deze keer.

Helaas konden er voor mij 2 rolstoeltennistoernooien niet doorgaan vanwege het feit dat ik niet gevaccineerd ben. Die overweging heb ik gemaakt na lang wikken en wegen. Het heeft helaas wel er voor gezorgd dat ik wat ben gezakt op de ranglijst.

Een bezoek aan het ABN-Amro wheelchairtennis tournament in februari was wel een fijne afwisseling naast al het trainen. Echt 2 fantastische wedstrijden gezien en erg leuk dat ik even gesproken heb met Martin de la Puente

Eind februari heb ik bij de senioren het rolstoeltennistoernooi in de second draw gewonnen na 3 gewonnen wedstrijden. De opkomst van het aantal spelers viel nog tegen maar het was heerlijk om weer wedstrijden te spelen. Ik heb de dubbel gespeeld met Xavier Donker in de main draw maar daar helaas niets gewonnen.

Direct het weekend daarna was er een jeugd ITF rolstoeltennistoernooi in Doorn. Heel leuk om alle jeugdspelers weer te treffen. Het was ook spannend omdat ik al zo lang niet tegen ze gespeeld had en zij elkaar wel in België en Frankrijk begin van 2022 gezien hadden. Maar ik heb een goede wedstrijd tegen mijn dubbelpartner Alexander Lantermann uit België gespeeld. Met 6-2 6-2 gewonnen terwijl hij 3 plaatsen hoger dan ik op de ITF ranklijst staat. En samen met Alexander zijn we 2e geworden in de dubbels.

13 maart heb ik met het para icehockey team aan het NEPIHL toernooi in België mee gedaan. Een team uit Engeland, Frankrijk, België en Nederland lieten zien hoe leuk Para Icehockey is. Voor mij is para icehockey eigenlijk een erg zware sport. Het vraagt veel van mijn benen en daarom deed ik alleen de zondag mee. Wel een heel leuke wedstrijd gespeeld tegen België om de derde plaats en uiteraard gewonnen.

26 maart speelde ik met het 1e team van Roba de beker finale rolstoelbasketbal. Net als vorig jaar stonden we in de finale. Vorig jaar wonnen we voor het eerst in een heel lange tijd deze titel van Only Friends waar we 2 jaar lang niet van hadden gewonnen. Dit jaar moesten we tegen Sunrise Medical Braves waar we de week daarvoor in de competitie ook hadden verloren.

Helaas konden we niet op volle sterkte spelen maar het maakte voor mij wel ruimte om bijna de gehele wedstrijd te spelen. Na afloop was ik niet tevreden. Ik had in de 3e kwart verschillende fouten gemaakt en was er ook uitgehaald. Maar de coach had er vertrouwen in en in het 4e kwart mocht ik weer spelen. Eigenlijk pas na afloop en nadat ik de live stream had teruggekeken zag ik dat ik een heel goede wedstrijd had gespeeld. Natuurlijk wil ik zonder fouten spelen en nog meer scoren maar ik mag tevreden zijn met mijn optreden. Helaas hebben we verloren en zijn we tweede geworden.

Mijn 3e en laatste toetweek zit er op. De cijfers die ik gehaald heb zijn redelijk op een slecht cijfer voor Nederlands na. Die wil ik nog wel herkansen. We maken ons nu klaar voor het centraal schriftelijk examen. Maar ik ga nog naar België en Portugal als alles doorgaat. Dus nog meer goed plannen. Of ik de juiste keuzes maak en of het gaat lukken vertel ik in een volgend blog.