De zomervakantie van 2021 is voorbij

Mijn eerste buitenlandse toernooi

Ik heb voor het eerst meegedaan met een buitenlands tennistoernooi. Het toernooi was in Leuven dat ligt in België. Het toernooi heet Flanders. Het was een super leuk toernooi en ik heb er veel geleerd. Ik heb er ook mijn eerste senioren wedstrijd gewonnen. In de volgende ronde lag ik er helaas al uit. Bij de junioren kwam ik helaas niet verder dan de eerste ronde maar dat vond ik niet zo erg aangezien ik tegen de 2de hoogste gekwalificeerde junior moest die ook nog het toernooi won. Het hotel waar we in zaten was super mooi je had een grote ruime kamer en je had ’s ochtends een goed ontbijt.

Op vakantie met de tent

Na het toernooi in Leuven ging ik met mijn vader en broer op vakantie. Het was een lekker ontspannende vakantie. Het regende alleen wel veel, dat was wel jammer maar ondanks dat hebben we er een leuke vakantie van gemaakt. Even een kleine week niet sporten was lekker.

Het Nederlands Kampioenschap rolstoeltennis

Na de vakantie was ik uitgerust en klaar voor het NK. Ik was wel erg blij dat ik mee kon doen want ik was tegelijkertijd op vakantie met mijn moeder broer en twee vrienden. Ik baalde wel na de eerste wedstrijd want ik had het gevoel dat ik die kon winnen maar dat werd uiteindelijk 6-4 6-4 voor mijn tegenstander. De andere wedstrijden wilde ik gewoon zo goed mogelijk spelen. Ik wilde ook wel winnen maar dat is erg lastig aangezien mijn tegenstanders al langer spelen en een stuk ouder zijn. Ik heb er erg van genoten en heb veel geleerd in die week.

We hebben ook op vakantie veel leuke dingen gedaan zoals naar het strand, bowlen en poolen. Bowlen en poolen heb ik gelukkig wel gewonnen want ik kan niet zo goed tegen mijn verlies. We hebben ook veel andere spelletjes gedaan.

Laatste week op vakantie

De laatste week was ik met mijn moeder nog een weekje op vakantie. We zijn naar Nijmegen geweest dat is een erg leuke stad waar we graag nog eens een keer naar toe willen. Ik had ook nog een clinic op Papendal, de golden clinic. Ik gaf daar samen met iemand van de Esther Vergeer Foundation een clinic aan sponsors van TeamNL en aan medaille winnaars. Dit was echt super leuk. Het was goed georganiseerd en de sporters en de sponsoren waren super aardig. Voor de rest hebben we die week lekker uitgerust door wat filmpjes te kijken en spelletjes te spelen

Nog 2 weken zomervakantie

Gelukkig is de zomervakantie nog niet voorbij. De laatste twee weken ben ik meer thuis en heb ik veel met vrienden van Dash’35 afgesproken om samen te tennissen. En ik ben bij een basketbal training van Only Friends in Amsterdam geweest. Regelmatig leer ik basketballers van andere verenigingen kennen omdat ze bij ons op de club komen trainen maar nu vond ik het ook wel heel leuk om bij Only Friends te trainen. Ik was uitgenodigd en vond de training heel leuk.

In de laatste week van de vakantie ben ik op kamp geweest met Dash’35. Ik heb heel veel lol gehad. Het wel lastig soms dat ik niet mee kan doen met veel activieiten maar gelukkig kan ik wel mee tennissen en is het vooral veel lol maken.

En ik gaf ook weer samen met een trainingsmaat en iemand van de Esther Vergeer Foundation een clinic op de camping van Droomparken. Het was heerlijk weer en er waren veel enthousiaste mensen die graag een keer sporten in de rolstoel wilden ervaren. Ook was Theo Bos er. Hij vertelde over zijn tijd als wielrenner toen hij 5 keer wereldkampioen werd. Het was erg leuk om met hem samen te rolstoelbasketballen.

Helaas zit de zomervakantie er op maar ik kan nog lang nagenieten van de vele sportactiviteiten die ik gedaan heb. Binnenkort starten alle trainingen weer daar kijk ik naar uit.