de World Team Cup

Samen met Lizzy de Greef en Xavier Donker was ik voor de eerste keer geselecteerd voor het junioren team wat mee zou gaan mee doen aan het BNP Pariabas Team Cup in Portugal van 2 tot en met 8 mei.

Ik had er zo vreselijk veel zin in dat het best spannende weken waren voor de start. Je wil niet ziek of geblesseerd raken. Maar gelukkig was ik fit en vertrok ik vrijdag 29 april met de Nederlandse ploeg en begeleiding van de knltb met het vliegtuig naar Portugal.

Naast de junioren deed Nederland ook mee bij de heren, de dames en de Quads. Deze laatste groep bestaat uit rolstoeltennissers die ook een beperking aan hun handen hebben.

De eerste dagen dat wij in Portugal waren, werd nog stevig getraind en was het wennen aan de temperatuur. Op 2 mei begon het toernooi. Wij waren ingedeeld in een poule met: Japan, Argentinië en Australië en de eerste wedstrijd was tegen Argentinië. Ik won deze eerste partij met 6-0 6-0. Dat was een mooie start en ook Lizzy won haar partij. Samen met Xavier verloren wij de dubbel maar die wedstrijd deed er gelukkig niet meer toe.

Helaas verloren Lizzy en ik de single en dubbel wedstrijden tegen Australië op de tweede dag. De wedstrijden tegen Japan werden dus erg spannend want winst zou toegang geven tot de kruisfinales. Ik heb een fantastische wedstrijd gespeeld tegen de Japanner Takumi Ouchiama. De eerste set verloor ik met 3-6 maar daarna kwam ik terug en won ik de 2e en 3e set met 6-3 en 6-4. Ook Lizzy wist haar partij in 3 sets te winnen. We waren dus door naar de kruisfinale.

In de kruisfinale moest Engeland verslagen worden. Ik wist helaas niet te winnen en verloor in 3 sets van Andrew Penny. Ook Lizzy verloor haar wedstrijd. Daarna speelde Nederland tegen Frankrijk om de 3e en 4e plaats. Ik wilde deze wedstrijd graag winnen om op gelijke hoogte in het toernooi eindigen als het resultaat van vorig jaar. Ik moest spelen tegen de onbekende zeer sterk spelende Ksenia Chasteau. Door een dip in de tweede set, had ik 3 sets nodig om haar te verslaan. Ook Lizzy won haar partij wat zorgde dat Nederland de 3e prijs heeft gewonnen.

Het was een fantastische ervaring voor mij om op zo’n groot internationaal toernooi met de top rolstoeltennisspelers van Nederland te mogen trainen en spelen. Dit ruikt naar meer en ik hoopt ooit nog eens een kans te krijgen om mee te mogen spelen op de World Team Cup.