Zomer 2022, op weg naar de US Open junior

Ik heb de afgelopen tijd veel toernooien gespeeld waardoor ik helaas niet zo veel tijd heb gehad om wat te schrijven maar hier is een update over de afgelopen paar weken.

Na het spelen van de World Team Cup in Portugal moest ik nog even wat leerwerk ophalen voor mijn examens die de zelfde week dat ik terug kwam ook begon. Het was zelfs al eerder dan ik dacht waardoor ik een half uur te laat was voor mijn eerste examen. Dat was niet een heel goed begin maar ondanks dat ben ik met allemaal voldoendes geslaagd voor mijn Mavo diploma en kon ik beginnen aan de lange vakantie met een agenda vol toernooien.

Ik had in juni een ITF tennis toernooi in Hilversum. Dat was een erg leuk toernooi waar ik voor het eerst won van Francesco Felici. Het toernooi werd gespeeld in poule vorm en ik werd mooi derde.

Na Hilversum had ik een weekje rust en kon ik mijn diploma op halen. De volgende dag vertrok ik met mijn vader naar het ITF toernooi in Nice. Het was een lange rit met de auto maar het was erg gezellig met mijn vader en we hebben mooie gebieden gezien. Toen we daar aan kwamen merkte we al snel dat het te warm was om overdag te spelen. We speelden dus in de ochtend en in de avond. Het ging erg goed in het toernooi alleen toen ik tegen Joshua kwam brak mijn rolstoel en moest ik verder in een leen stoel. Ondanks de hitte en de leen rolstoel ben ik toch 3de geworden na een zenuw slopende wedstrijd om de 3de 4de plaats weer tegen Francesco Felice. Ik heb met de leen rolstoel ook gedubbeld met Joshua Johns. Ik heb met hem samen mijn eerste toernooi gewonnen.

Na de prijs uitreiking reden we weer terug om daarna weer gelijk door te gaan naar Nottingham. 3 dagen om uit te rusten en in te pakken om weer een lange tocht te maken, deze keer met mijn moeder. Het was wel spannend omdat we moesten overvaren en links moesten rijden maar als je dat eenmaal door hebt kun je genieten van de mooie omgeving. Toen we daar op het toernooi arriveerde kwam ik er al vrij snel achter dat er nog een itf 1 toernooi bezig was. Er waren leuke wedstrijden te zien van erg hoog niveau. Ik kwam ook de trainer van de knltb, Sten, tegen die mee was voor Aniek van Koot, die het toernooi heeft gewonnen, en Jitske Griffioen die helaas ziek uitviel. Aan het begin van het toernooi heb ik nog een paar keer met Sten kunnen trainen en in het toernooi heb ik ook met Aniek kunnen inspelen. Ik ben op dat toernooi ook 3de geworden. En met de dubbel ben ik 2de geworden. Na de prijs uitreiking zijn we snel vertrokken omdat er nog een lange, zeer heette, rit op ons wachtte. We kwamen laat thuis maar heb erg genoten van dat hele toernooi.

2 dagen later moest ik weer klaar staan voor het volgende ITF toernooi, de Amjoy cup in Eindhoven. Het was een leuk toernooi waar ik een super leuke spannende wedstrijd heb gespeeld in de halve finale tegen Joshua Johns, helaas heb ik die net verloren. Met de dubbel met Alexander Lanterman ben ik tot de finale gekomen waar ik een geweldige service speelde en we goed samen speelden. Helaas was de tegenstander te sterk voor ons maar we zijn dus wel 2de geworden.

De volgende dag deed ik mee aan een 3×3 basketball toernooi met Milan en Fee. Het stond al heel lang gepland en het was erg leuk om weer even basketbal te spelen. Het werd een super leuk toernooi en het was heel goed georganiseerd.

En direct door na het basketballen was er het laatste toernooi tijdens het Cruyff Foundation International Junior Camp. Ik sliep met Alexander en Joshua samen op de kamer en naast onze kamer sliepen Luna en Isa, gezamenlijk hadden wij het heel gezellig. We hebben daarnaast veel getraind en veel wedstrijden gespeeld. Ik merkte wel dat ik last had van vermoeidheid, dat ik niet altijd kon spelen zo als ik zou willen. Toch heb ik de eerste single finale weten te bereiken met af en toe goed spel. Helaas heb ik die finale verloren.

Door al die goede prestaties sta ik nu nummer 8 van de wereld. Daar was ik al heel trots op maar tot mijn schrik kwam ik er achter dat ik geplaatst was voor de US open junior. Nu dus een maandje tijd om goed uit te rusten en weer te trainen zodat ik klaar ben voor de wedstrijden in Amerika. Het is alleen een heel duur evenement en door al die andere toernooien is ons budget zo goed als op. Wij zoeken dus particulieren en bedrijven die mij financieel willen ondersteunen zodat ik deze droom mag meemaken. Alvast bedankt voor een bijdrage daaraan.

Wil je mij financieel steunen dan kan je een bedrag overmaken op rekening nummer NL58ABNA0102050791 t.n.v. Stichting Ivar van Rijt Sportief