Terugblik op 2023

2024 is al begonnen en ik heb zelfs het eerste junior ITF toernooi al gewonnen maar ik wil toch wel even terug kijken naar 2023. Want als je niet rustig terug kan kijken naar wat er allemaal was, dan ben je alleen maar aan het rennen naar volgende wedstrijden en geniet je onvoldoende.

Ik heb in 2023 12 junior ITF toernooien mogen spelen. Dat zijn er veel en dat is alleen maar mogelijk omdat ik een paar sponsors heb die mij financieel ondersteunen. Ik ben ze daar dus heel dankbaar voor. Ook kan het alleen maar omdat mijn ouders mij ondersteunen bij het vele regelen en mij naar wedstrijden en trainingen rijden. Dus ook hen wil ik bedanken. De resultaten op de toernooien waren mooi vooral ook omdat ik mocht ervaren dat ik afgelopen jaar steeds beter ging spelen. Ik heb 2 keer in de eerste ronde verloren, 2 keer tot de have finale gespeeld, 6 keer finalist geweest en ik heb 2 toernooien gewonnen. Verder heb ik 2 nationale ranglijst toernooien gewonnen in de MD, werd ik met het junioren team 3e op de World Team Cup, werd ik winnaar op het junioren NK en speelde ik een mooie partij op het NK.

Natuurlijk is het fantastisch om een toernooi te winnen maar de wedstrijden waar ik mijn beste tennis heb kunnen laten zien, blijven mij wel het meest bij en daar denk ik graag aan terug. Zo heb ik vooral genoten van de sfeer op de World Team Cup wat geholpen heeft om al mijn single wedstrijden te winnen. Maar ik hoef niet altijd te winnen om er van te genieten. Want ik denk graag terug aan de wedstrijd op de US open tegen de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Ik heb er mijn beste spel laten zien en kon een set pakken. Dat hebben de overige spelers tegen hem niet weten te presteren. Ook op het NK wist ik mijn eerste partij niet te winnen maar ik speelde wel heel erg goed en daardoor wist ik wel bijna een set te pakken tegen de nummer 46 van de wereld op dat moment.

Het was ook mooi dat ik op mijn opleiding aan het Cruyff College in Roosendaal gehuldigd werd en ook bleek ik nog genomineerd te zijn voor Sportuitblinker van Dordrecht. Soms heb ik niet zo door in hoeverre mensen mijn sport volgen of waarderen, maar deze huldiging en nominatie maken mij ervan bewust dat er meer mensen zijn die mijn sportprestatie kunnen waarderen dan ik wel eens denk.

Dit jaar realiseerde ik mij ook dat ik het belangrijk vind om me ook buiten het tennisveld om te laten zien en mensen met een beperking te inspireren om ook te gaan sporten en mensen te vertellen dat er nog veel moet gebeuren om mensen met een beperking een plek te geven binnen sport. Ik ben daarom blij dat ik in Zwijndrecht ambassadeur voor aangepast en inclusief sporten ben geworden. Het outdoor fitness park is rolstoel toegankelijk gemaakt en nu zijn we bezig met het creëren van een qr-fit route voor mensen in een rolstoel. Verder heb ik meegesproken op congressen waar het ging over sport in de regio en help ik mee met het vinden van oplossingen om de tennishal in Dordrecht rolstoel toegankelijk te maken.

Voor mij was het dus een heel mooi jaar en 2024 is ook al weer mooi begonnen. Ik ben benieuwd wat 2024 mij nog meer gaat brengen en wens iedereen veel gezondheid en positieve (sport) momenten.